Farkas Károly építész,belsőépítész - modern minimal design építészet és lakberendezés,családi ház tervezés

Farkas Károly építész Wolf Építész, Belsőépítész és Lakberendezési Stúdió

Építészet Farkas Károly épülete 1992-ben végeztem a Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki karán. Már egy évvel később, 1993-ban ,Wolf Építész Stúdió néven megalapítottam építész irodámat. Pár év elteltével, már több tehetséges építészmérnök kolléga állt foglalkoztatásomban. Az elmúlt évek során munkáink között szerepeltek családi házak, villák, szállodák, középületek, társasházak. Számos lapban publikálták terveimet (ezekről bővebben: publikációk alcím alatt). Nagy megtiszteltetésként ért, hogy a 2010-es 12. Velencei Építész Biennále Magyar Pavilonjának tervezői- neves és általam is nagyra becsült 17 építész kollégám közé - felkértek egy „rajzinterjú” készítésére (az interjú megtekinthető a borderlinearchitecture oldalán a következő linkre kattintva: http://borderlinearchitecture.com/hu/films/farkas-karoly/.) A tervezés számomra mindig új kihívás, mindig valami új alkotása. Hiszen nincs két egyforma megrendelő vagy egyforma adottságokkal rendelkező terület. A tervezés pedig egy folyamat, melyben fontos szerepe van tervező és megrendelő közötti összhang meglétére, melynek kiemelkedő figyelmet szentelek.
Belsőépítészet és lakberendezés Farkas Károly épülete Irodám (magam és építész kollégáim segítségével) az épületek tervezésén túl foglalkozik belsőépítészettel és lakberendezéssel is. Megrendelői igény esetén sokszor volt alkalmam egy- egy épület nem csak külső ,de belső kialakításában is részt venni. Szerencsésnek tartom mikor a kialakult, jól működő megrendelő-tervező kapcsolat nem szakad meg az épület engedély és ma már kötelező kiviteli terveinek elkészítését követően, hanem tovább folytatódik a belső enteriőr megalkotásával. Ilyenkor tud igazi összhang kialakulni az épület egészének stílusában. Természetesen vállalunk külön lakberendezési és belsőépítészeti munkákat is. Ilyenkor az enteriőr kialakításán és bútortervezésen túl segítséget tudunk nyújtani a kivitelezésben is, akár annak teljes lebonyolítását is beleértve. Egy funkcionálisan és esztétikailag is jól működő, hangulatos belső tér kialakításához elengedhetetlennek tartom építész, ill. belsőépítész szakember segítségét.Építész rodám több nagy nevű, minőség termékeket forgalmazó céggel működik együtt, legyen az szaniter, kerámia, parketta, tapéta, textilia vagy éppen világítástechnika.
Ökoház Farkas Károly épülete A 21. század új kihívásaihoz alkalmazkodva széleskörű elméleti és gyakorlati tapasztalattal rendelkezünk az alacsony energiával működő, klímabarát házak vonatkozásában. A megrendelő kérésére az általunk tervezett családiházakban, társasházakban - partnereim segítségével - lehetőség van alternatív fűtés- hűtés,használati melegvíz rendszerek kialakítására, napkollektorok, levegőkazánok, hőszivattyúk alkalmazásával és akár elektromos energia termelésére alkalmas napelem-táblák elhelyezésére is. Több általam tervezett, a gyakorlatban is jól működő, energiatudatos családiház, társasház, lakópark bizonyítja ennek a területnek igazi létjogosultságát. Szinte már mindennaposnak mondható a gyakorlat, hogy ha anyagi okok miatt nem is sikerül a kollektorokat, hőszivattyúkat azonnal megvásárolni, az épületet úgy tervezzük, hogy azokat később is integrálni lehessen a meglévő – ma még olcsóbb- gázüzemű épületgépészeti rendszerek mellé, vagy azok teljes kiváltására.
Farkas Károly
Budapest, 2010.

>